Biscuiții au o istorie fancy, care se întinde pe cel puțin 2.500 de ani

Biscuiții au o istorie fancy, care se întinde pe cel puțin 2.500 de ani

Aici, la Fancy Bites, ne place să depănăm povești fermecătoare, în timp de ronțăim cele mai rafinate dulciuri. Și, de-a lungul timpului, ți-am spus, pe scurt, câte ceva despre eclere, brownies, macarons și despre multe alte deserturi speciale, care au ajuns să cucerească întreaga lume. Iar astăzi, îți vom prezenta o scurtă istorie a biscuiților.

Primii biscuiți delicioși, atestați în Egiptul antic

dupa-secolul-al-xv-lea-zaharul-inlocuieste-treptat-mierea-in-retetele-pentru-biscuiti-si-nu-numaiDupă cum era de așteptat, istoricii nu au reușit să se pună de acord asupra originii biscuiților. Unii susțin că primii biscuiți ar fi apărut în China, în urmă cu 10.000 de ani, în vreme ce alții sunt de părere că asirienii sunt cei care au inventat acest desert. Totuși, prima dovadă arheologică în acest sens plasează apariția biscuiților în jurul anului 2500 î.e.n. Iar asta, după ce un grup de arheologi a descoperit, pe unul dintre pereții unui mormânt egiptean, un desen care arăta cum câțiva egipteni supravegheau un cuptor în care erau pregătiți biscuiți.

În Grecia antică, biscuiții aveau la bază făină, ulei, lapte și miere. Pe de altă parte, în Imperiul Roman, biscuiții erau cunoscuți drept “pâinea soldatului”, fiind pregătiți și ambalați astfel încât să reziste o perioadă îndelungată. Din punct de vedere etimologic, termenul “biscuit”, atestat în Evul Mediu, are origini latine, fiind un derivat din cuvintele “bis” și “coctus”, ceea ce înseamnă “copt de două ori”. După secolul al XV-lea, zahărul înlocuiește treptat mierea în rețetele pentru biscuiți și nu numai. Apoi, începând cu secolul al XVII-lea, era consemnată apariția biscuiților cu ciocolată.

Biscuiții din război și biscuiții de la Fancy Bites

3Secolul al XVIII-lea era marcat de artiștii cofetari francezi, ale căror produse de patiserie, inclusiv diferite tipuri de biscuiți, făceau înconjurul lumii întregi. Începând cu secolul al XIX-lea, pe măsură ce obiceiul englezilor de a bea ceai după-amiaza căpăta amploare, aveau să apară tot mai multe sortimente de biscuiți delicioși și aromați. În timpul Primului Război Mondial, biscuiții reprezentau hrana zilnică atât pentru soldați, cât și pentru prizonieri. Iar asta, întrucât aveau atât valoare nutritivă ridicată, cât și avantajul de a rezista timp îndelungat, dacă erau depozitați corespunzător.

Odată cu sfârșitul Primului Război Mondial, biscuiții aveau să fie îndrăgiți în toate colțurile lumii, fiind preparați după cele mai diverse rețete. La Fancy Bites, de exemplu, te așteaptă biscuiți crocanți cu gust intens de cacao și biscuiți pufoși cu cremă fină de lapte. Te poți răsfăța cu ei comandând online cu pachet cu deserturi delicioase de la Fancy Bites. Printre cele mai fine deserturi pe care le poți comanda online, se vor regăsi și mini tarte încântătoare, mini eclere delicioase, bomboane savuroase, mini negrese și mini prăjituri speciale, meringata, macarons și alte delicii franțuzești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *